loading.gif
mobile-banner-bg

Kabaktepe: “Bugün Seçim Olsa İstanbul’u Kazanırız, 2023 ve 2024’te de Kazanacağız”

Kabaktepe: “Bugün Seçim Olsa İstanbul’u Kazanırız,  2023 ve 2024’te de Kazanacağız”
31 Ekim 2021 - Pazar

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Ülke TVde Mustafa Yıldızın sunduğu 5. Gün programının canlı yayın konuğu oldu.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Ülke TV'de Mustafa Yıldız'ın sunduğu 5. Gün programının canlı yayın konuğu oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İl Başkanımız Kabaktepe'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;

- AK Parti AKM'yi yıkacak yerine AVM, konut yapacak diye karşı çıkanların algı balonları patladı. Şimdi ise herkesin gıpta ile baktığı güzel bir eser ortaya çıktı.

- Pandemi şartlarının iyileşmesiyle saha çalışmalarına hız verdik. İstanbul Teşkilatı olarak sürekli sahadayız. 2023 ve 2024 seçimlerine giden süreçte sahadaki etkinliğimizi ve çalışma tempomuzu daha da artıracağız. Bizim mottomuz belli; 'Her zaman, her yerde ve herkes'. Bu şuurla tüm İstanbullu hemşehrilerimizle buluşacak, gönüllerine dokunacak, davamızı anlatacağız.

- 16 milyon İstanbullu bizim kardeşimizdir. Hiçbir etnik ayrım gözetmeden onlarla bir araya geleceğiz. İstanbul'daki vatandaşlarımıza 30 milyon selam ilkesi prensibince tek tek vatandaşlarımıza dokunma hedefimiz var.

- Görüştüğümüz vatandaşlar, ilçe belediyelerle, büyükşehirle ve hükümetimizle ilgili beklentilerini sıkıntılarını dile getiriyor. Tabiki biz de bunları dinliyor, notlarını alıyoruz ve toplantılarımızda gündemimize alıyoruz. Bize düşen vazifelerle ilgili gereğini yapıyoruz. Diğer konuları da ilgili yerlere iletiyoruz. Vatandaşlarımızın hiçbir sözünü, eleştirisini, talebini kulak ardı etmeyiz.

- Pandemi dolayısıyla ilgili bütün dünya olduğu gibi Türkiye de payına düşeni aldı. Buna rağmen dünya üzerinde koranavirüs'ü en rahat atlatan ülkelerden biri oldu. Bizim ülkemizde hastanelere gidemeyen, tedavi olamayan hasta olmadı. Avrupa'da, Amerika'da hastalar binlerce dolar hastane masrafıyla taburcu olurken, ülkemizde sağlık hizmetleri ücretsiz sunuldu.

- Türkiye'de bir takım siyasi partiler pandemide hükumetin başarısız olması ve bunu kullanma beklentisi içine girdiler. Oysa Avrupa ve Amerika başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde dahil hastanelerde tedavi imkanı olmadığı için hastalar ölüme terkedildi. Oysa ülkemizde hiçbir şekilde böyle bir olay olmadı. Aşıyı da ücretsiz kullanan 5 ülkeden biri oldu.

- Türkiye'de muhalefet olan hadiseyi olmadı diye gösteriyor. Bu yüzden derdimizi anlatmak statusundayız. Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ülke ne olursa olsun diyen bir yaklaşım var. Sırf kendi menfaati için yapılanları yok sayanlar var. Pandemi darbesini en az hasarla atlatan ülkelerin başında Türkiye geliyor.

- Tezkerede CHP'nin hayır demesinin bundan sonraki dönem için çok önemli sonuçları olacaktır. CHP RET kararı ile Milli Egemenlikle ayrıştığını göstermiştir.

- Türkiye Kıbrıs'ta kaç kez niyetlenmesine rağmen yıllar sonra ancak harekat gerçekleştirmiş uçaklara lastik bulamamıştır. Oysa bugün ülkemiz milli İHA ve SİHA'larla çok farklı noktalara gelmiştir.

- İBB Başkanı İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyareti sırasında terör mağduru annelerini ziyaret etmemesi bundan sonraki dönemde karşısına çıkacaktır. 16 milyon insanı temsil eden bir kişi terör mağduru anneleri de görmesi gerekiyordu. Annenin babanın izni olmadan çocuğu dağa kaçırılıyor. Aileler çocukların kaçırılmasıyla ilgili anlattıkları ve feryatları var. 15 yaşına gelmiş çocuğunuz kaybolmuş, dağa götürülmüş, ateş düştüğü yeri yakar, denir ama hiçbir vatan evladı bunu görmezden gelemez.

- Bugün seçim olsa İstanbul’u kazanırız. 2023 ve 2024’te de kazanacağız. Allahın izniyle başaracağız. Bundan hiç tereddüttümüz yok. Sahada vatandaşlar da diyor ‘Denedik ama olmadı.’ 2024’te yeniden iş başına geldiğimizde geçen 5 yılın ihmallerini de gidermek için daha çok çalışacağız. Algı ve reklam belediyeciliği yerine İstanbul, bizimle yeniden eser ve hizmet belediyeciliğine kavuşacak.

- Dolmabahçe-Levazım Tüneli Projesi. AK Pati döneminde yapımına başlandı, CHP döneminde iptal edildi. 70 dakikalık yolu 5 dakikaya düşürecek proje İBB Başkanı tarafından “Günde 40-50 bin araç geçecek diye niye para harcayayım?” diyerek durduruldu. Bu mantığı anlamak mümkün değil.

- CHP’li İBB tarafından 13 bin 312 kişi işten atıldı. Seçim zamanı namus sözü verilmesine rağmen işten atılan on binlerce insanın birçoğuna tazminatları dahi hala ödenmedi. Hem işten çıkartıyorsunuz hem de paralarını yiyorsunuz.

- Kürtlerin İstanbul'da birinci partisi AK Parti'dir. Başkaları ne derse desin biz bunu biliyoruz. Türkiye'de Kürtlerin birinci partisi AK Parti'dir. HDP de CHP de bir iki bölgede ön plana çıkmıştır. CHP de Türkiye genelinde ön plana çıkamamıştır. Biz İstanbul'da da Türkiye genelinde de önceki seçimlerin üzerine çıkacağımızı düşünüyorum.