loading.gif
mobile-banner-bg

İl Başkanımız Arap Medya Temsilcileriyle Buluştu

İl Başkanımız Arap Medya Temsilcileriyle Buluştu
31 Mart 2022 - Perşembe

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İstanbulda bir grup Arap medya yöneticileriyle biraraya geldi. Türkiyenin savaş mağduru mazlumlara insani yardım elini uzatmaya devam edeceğini belirten Kabaktepe, yeni göç dalgalarının oluşmaması için çatışma bölgeleri

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul'da bir grup Arap medya yöneticileriyle biraraya geldi. Türkiye'nin savaş mağduru mazlumlara insani yardım elini uzatmaya devam edeceğini belirten Kabaktepe, yeni göç dalgalarının oluşmaması için çatışma bölgelerindeki savaşların sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın öncülüğünde İstanbul’da kurulan barış masası sayesinde Ukrayna-Rusya arasında ateşkesin sağlanması için önemli bir mesafe katedildiğini söyledi.

MÜLTECİLERE YÖNELİK POLİTİKAMIZI MUHALEFETİN İSTİSMARINA KURBAN ETMEYİZ

Türkiye'nin mültecilere yönelik politikasının muhalefet partileri başta olmak üzere bazı kesimler tarafından istismar edilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Bir kısım muhalif medyanın yalan haberlerle kamuoyunu galeyana getirmeyi ve bu suretle toplumda mülteci karşıtlığını artırmayı amaçladığını belirten Kabaktepe, Bazı muhalif siyasetçiler Suriyeliler hakkında yanlış bir bilgi verdiğinde, bu yanlış bilgi muhalif medyalarda haber yapılıyor. Ancak İçişleri Bakanlığımız konuyu inceleyip gerçekleri açıkladığında aynı medya kuruluşları bunu haber yapmıyor. Yalan söylemi haberleştiriyorlar ama gerçek ortaya çıkınca kulaklarını tıkıyorlar dedi.

“ARAP MEDYASINDA TÜRKİYE'NİN GÖRÜNÜMÜNÜ ÖNEMSİYORUZ”

Türkiye'de siyasi ve ekonomik olarak yaşananların Arap coğrafyasına objektif olarak yansıması için Türk ve Arap medyaları arasındaki iş birliğini önemsediklerini belirten Kabaktepe, önümüzdeki süreçte de bu iş birliklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Türkiye'de faaliyet gösteren Arap medyasının Türk halkı ve mülteciler arasındaki bağları güçlendirme noktasındaki rolüne de övgüde bulundu.

Ayrıca, Ukrayna savaşından sonra başlayan yeni bir göç krizine karşı uluslararası kuruluşları sorumluluk almaya çağırdı.